100 ГОДИНИ ОД ПУШТАЈЊЕТО НА ЖЕЛЕЗНИЧКАТА ЛИНИЈА РАДОМИР-ЌУСТЕНДИЛ-ЃУЕШЕВО 

петок, 13 август 2010 07:48:26

Агенцијата за регулирање на пазарот на железнички услуги по покана од Бугарската Агенција за железница, присуствуваше на прославата на  стогодишнината од пуштањето на железничката линија од Радомир преку Ќустендил до Ѓуешево ( составен дел од коридорот  8 ), која се одржи на 31 јули во Ѓуешево и беше претставувана од Костадиновски Никола стручен советник за железнички сообраќај.

   Мапа на страната | Верзија за печатење | © 2008 - 2019 Агенција за регулирање на железничкиот сектор