Најнови вести

ИНТЕРЕН ОГЛАС Број 01/2018 

четврток, 13 декември 2018 14:42:22
 Врз основа член 6 став (2) од Законот за вработените во јавниот сектор (“Службен весник на Република Македонија” бр. 27/2014, 199/2014 и... повеќе
 

Состанок на работната група на регулаторите во Атина 

понеделник, 30 март 2015 18:38:32

  Директорот Никола Костадиновски на 17 и 18 март во Атина присуствуваше на  редовен состанок на работната група на регулаторите за железница при ЕУ  под покровителство на DG MOVE.  

... повеќе
 

Активности на Агенцијатa 

понеделник, 30 март 2015 18:36:09

 Директорот на Агенцијата Никола Костадиновски на ден 10.02.2014г во Тирана, Албанија на покана  на  SEEP    на  EU   присуствуваше на состанок  под наслов “Connect to Europe to Connect Europe (CECE), Upgrading Railway as Growth Engine for SEE” . 

... повеќе
 

Добродојдовте

 Почитувани,


Добредојдовте на страната на Агенцијата за регулирање на железничкиот сектор.

Интернет сајтот е креиран со цел да Ве запознае со поставеноста, улогата и начинот на функционирање на Агенцијата за регулирање на железничкиот сектор.

Железничкиот транспорт е значаен логистички сегмент во економијата и  развојот  на  општеството. Со либерализацијата на железничкиот  сообраќај  во Република Македонија се поддржува и глобализацијата на македонското општество.

Задача на Агенцијата е промоција на овој транспортен систем кој е економски најповолен сообраќаен систем за Република Македонија како континентална земја, како за товарниот така и за патничкиот сообраќај а воедно и пријателски  ориентиран кон човековата околина.

Агенцијата за регулирање на железничкиот сектор има значајна улога во либерализацијата на железничкиот сектор во Република Македонија, а со тоа и во воведување на конкурентнција меѓу транспортните компании на пазарот на железнички услуги. Агенцијата го обезбедува и недискриминаторскиот однос на управителот на Инфраструктурата кон сите транспортни компании .


Се надевам дека на нашиот сајт ќе  најдете потребни и корисни информации од областа на железниците кои ќе Ви овозможат да ги реализирате Вашите потреби.


Со почит,

Директор

Боре  Еркечов

Галерија на слики

  Воз Гевгелија-Скопје   Велес   Старата Зелезничка станица  во Скопје   Железничка станица Скопје                                                Анкета

Currently no active poll.

 

Статистика

  • Моментално on-line: Моментално on-line:
    • Посетители: Посетители: 12
    • Членови: Членови: 0
    • Вкупно: Вкупно: 12
Мапа на страната | Верзија за печатење | © 2008 - 2018 Агенција за регулирање на железничкиот сектор